Samtykke til å gjøre oss bedre

På denne siden bruker vi informasjonskapsler (cookies) og andre teknologier for å tilby deg så hyggelig brukeropplevelse som mulig. Du kan lese mer om dette under våre personvernvilkår. Ved å klikke på "Godta", samtykker du i bruken av slike teknologier.

Beiarpuls Laksefiske

Laksefiske

Beiarelva er ei av landets beste lakseelver. Er du klar for stor fisk på kroken?

Målt i laks per kilometer elv er Beiarelva Norges beste lakseelv blant de store vassdragene i landet. Her kan du få fiskeopplevelser for livet.

Foto: Ari Taina

Om elva

Beiarelva bukter seg fra sør til nord, og er åpen for alle som vil oppleve spennende fiske. Elvestrekninga er kun 25 kilometer, så avstanden er kort fra fine fiskeplasser til resten av det bygda har å by på.

Elva holder seg som regel kald med god vannstand hele sesongen på grunn av smeltevann fra isbre som renner ned fra fjellet.

Fisking i Beiarelva er avslappende. Fuglene kvitrer fra trærne. Dalen er frodig og grønn. Naturen og kulturlandskapet gir flotte rammer for hvilepuls, og når det napper i snøret er det rett opp i makspuls.

Fiskekort

Noe av det beste med elva er at du kan komme til Beiarn, og sjekke vannstand og forhold før du bestemmer deg for hvor du har lyst til å fiske. Elva er for allmennheten, og er inndelt i soner. Kort fås kjøpt på nett, på laksekontoret på Storjord eller hos grunneierne.

Finn ditt fiskekort her. 

Følge reglene

Alle som vil fiske i elva må sette seg inn i og forholde seg til fiskereglene. Det gjennomføres kontroller gjennom hele sesongen, og du må blant annet desinfisere utstyr, ha betalt statens fiskeavgift og kjøpe kort før du kan fiske.

Foto: Marius Kristensen

Trygg forvaltning

Beiarelva er åpen for fluefiske, sluk-, wobler- og markfiske. For å forvalte bestanden benyttes ei ordning med fastsatte kvoter. Grunneierne ønsker å bidra til rekruttering. Barn under 16 fisker gratis på foresattes kort.

Gjeldende fiskeregler.

Laksekontor

På Storjord finner du turistinformasjon og laksekontor i sesongen. Her får du hjelp til å desinfisere utstyr, kjøpe kort, fiskeutstyr eller få svar på det du lurer på.

Åpningstid er fra 10-18 mandag til tirsdag, og 10-20 onsdag til søndag.

Her finner du mer informasjon om Beiarelva og laksefisket. 

Foto: Tommy Egra

Tilrettelagt

Langs elva finner du oppmerka parkeringsplasser, stier, toaletter, gapahuker, benker og bålplass slik at du kan få en fin dag ute i frisk luft. De fleste sonene har hov stående ved gapahuk, og der skal du også finne årets fiskeregler, kontaktinformasjon til grunneiere og annet som er kjekt å vite.

Vær obs på at nye regler og råd må følges i tråd med Corona-pandemien.

Foto: Ylva Edvardsen

Vi håper du får en spennende fiskeopplevelse i dalen vår, og ønsker deg skitt fiske!