Samtykke til å gjøre oss bedre

På denne siden bruker vi informasjonskapsler (cookies) og andre teknologier for å tilby deg så hyggelig brukeropplevelse som mulig. Du kan lese mer om dette under våre personvernvilkår. Ved å klikke på "Godta", samtykker du i bruken av slike teknologier.

Beiarpuls Mat og drikke

Mat og drikke

Beiarn satser på lokalmat. Her kan du nyte smaken av norske råvarer.

Enten du har lyst til å smake lefsebakst eller prøve den premierte geitosten kan du få spennende matopplevelser i bygda.

Foto: Hanne Høyås

Hvor kan du spise?

Her er fem steder å spise og drikke når du er på besøk i Beiarn. Kroa på Storjord har åpent hver dag. Turistsenteret alle dager unntatt mandag og tirsdag. Galleri Eftf kafé har åpent i helger, bensinstasjonen har åpent hver dag med pølser og pizza, og bruktbutikken som selger kaffe og kake har åpent onsdager og lørdager.

Snackstallerken fra Kroa har blitt veldig populær i sommer

Spekefjøl servert på Molid-skifer fra kafeen i Tvervika

Beiarn Kro og Hotell

Kroa står på Storjord, og ble flyttet fra Tverlandet til Beiarn for noen år siden. Den har blitt hele bygdas møtested.

Kroa har åpnet hver dag året rundt. På lørdager er det kakebuffet, og på søndager middagsbuffet.

Åpningstider i sommer
Mandag-lørdag 11-20
Søndag 13-20

Mer info og kontakt.

Galleri Eftf

Vil du nyte spekefjøl med havutsikt kan den lille kafeen ved Tvervik friste med koselig stemning og fjordidyll. Her kan du smake hjemmelaget ripsgelé eller bare nyte en god kopp kaffe med utsikt til Seglfjellet.

Åpningstider i sommer
Lørdag 12-16
Pubkveld 20-01
Søndag 12-16

Mer info og kontakt.

Nye Beiarn Turistsenter

På sommeren og enkelte helger gjennom året er det åpen kafé med pizzameny, burgertallerken og biffsnadder på Tollå. Kanskje du bestiller en «Raubergan»? Det er også mulighet for take away.

Åpningstider sommer
Onsdag-lørdag 13-18
Søndag 13-17

Mer info og kontakt.

Filialen bruktbutikk

Her serveres kaffe og kaker i koselige omgivelser, og samtidig kan du gjøre et skikkelig gjenbrukskupp.

Åpningstider
Onsdag: 12-17
Lørdag: 11-15

Mer info og kontakt.

Best bensinstasjon

På bensinstasjonen finner du massevis av produkter til både bil og sjåfør, og har du bilen på verkstedet er det fint å ta seg en matbit mens du venter. Mange stikker innom på varme sommerdager for å nyte en is eller avkjølende slush.

Åpningstider
Mandag-lørdag: 10-18
Søndag: 12-18

Mer info og kontakt.

Nydelig fetaost fra Beiarn

Handle mat

Du kan også handle på nærbutikken på Moldjord og på Storjord, samt handle lokalprodusert mat fra Laftehytta. Og ute i naturen venter vakre kulisser på å gi deg en fantastisk matopplevelse.

Utsikt fra Seglfjellet, foto Kajsa Anett

Kulinarisk revolusjon

I Norge har restauranter og kjøkken blitt mer og mer opptatt av lokale, økologiske råvarer. Norsk matlaging karakteriseres av landbrukstradisjoner og nærhet til kyst. Beiarn er ei bygd med stolt og levende landbrukskultur.

Sau og geit beiter i utmarka på sommeren, og klimaet er ideelt for dyrking av grønnsaker og korn. På myr og i skog kan du finne bær og sopp, og i elv, fjord og på fjell kan du fiske til eget fat.

Lefsebakst

Beiarlefs er vårt eget lefsebakeri. Kari Anne og Elinor har allerede bakt over én million lefser, og i nye produksjonslokaler satser de friskt. De lager krinalefse, møsbrømlefse, kvitlefse, egglefse og flatbrød.

Lefsene fås kjøpt på Laftehytta, butikken på Storjord eller hos Filialen Bruktbutikk, og fra høsten 2020 har de utsalg fra næringsbygget på Trones. I tillegg fås de kjøpt flere andre steder i Salten.

Ysteri

Øverst i Beiardalen beiter glade geiter frem et kulturlandskap som minner om scener fra Ringenes Herre. I mange år har geitebønder produsert kvalitetsmelk som nå videreforedles til spennende lokalmat.

Jørgen og André med ei lita gryte henta fra Kjerringøy

Nye smaker og kreativitet

Salatosten Kvita er en fetaost som virkelig smelter på tunga, og den spennende chilimarinerte fetaosten er fantastisk god. Gjengen bak Beiarost prøver stadig nye oppskrifter og har stor ambisjoner. Og du? Ikke dra herfra før du har fått en smak av den bronsevinnende fastosten til Jørgen og André!

Sennepseventyr

Har du hørt om bestemor Mimi? Hun er opphavskvinnen og gründeren bak eventyret Arctic Mustard.

Bestselgeren er en mild og kremet sennepssaus laget etter gammel familieoppskrift, videreført av barn og barnebarn som nå produserer den anerkjente sennepssausen i Beiarn.

De produserer også sterk sennep, julesennep, havsennep, nordlyssennep, en nydelig og kremet aioli, smakfull ketsjup og tørket butare.

Smaken av natur

Liker du å lage mat av det du høster selv? Sommer og høst er bygda full av ville bær og smakfull sopp. Å gå på sopp- eller bærtur er en populær aktivitet for de som ønsker å kombinere naturopplevelser med spennende smaker.

Fisk til eget fat

Vi har fjorden, elva og en rekke fjellvann som ønsker velkommen til å prøve fiskelykken. Fiskeutstyr får du kjøpt på Coop Storjord, og tips til hvor fisken biter kan du få av oss – eller ved å spørre en av de lokale innbyggerne som bor her. Kanskje får du en fin fiskehistorie på kjøpet?

Uansett hva som frister håper vi du nyter smaken av Beiarn mens du er på besøk!