Samtykke til å gjøre oss bedre

På denne siden bruker vi informasjonskapsler (cookies) og andre teknologier for å tilby deg så hyggelig brukeropplevelse som mulig. Du kan lese mer om dette under våre personvernvilkår. Ved å klikke på "Godta", samtykker du i bruken av slike teknologier.

Veilangs i bygda

Ta en avstikker. Stans et uventet sted. Sett deg ned, og finn hvilepuls.

Stien ved Arstad

Gapahuk med bålplass, benker og spennende steiner langs elvekanten. Nydelig utsikt mot Høgtinden og Seglfjellet. Båtutsett, ferksvannskran og toalett. Her er det fint for hele familien, også de som kommer rullende eller er dårlig til beins.

Friluftsområde Tverrånes

Tre minutter unna fylkesveien, ti minutter unna Tollå, ligger dette fantastiske friluftsområdet opparbeida av Statskog. Gapahuk, bålplass, mange benker og en nydelig foss med kulper å bade i – her kan du raste i mange timer. Hengebrua er en spennende opplevelse for barna, og du finner flere turløyper som starter her.

Bålplass ved Gråtådalsveien

Ved parkeringsplassen til besøksgrotta er det tilrettelagt med bålplass og benker. Her er det frodig og vakkert ved elva, og et fint sted å finne roen før neste eventyr begynner.

Elvestien Moldjord

Parker ved Coop Moldjord og sett nesen mot elva. Her er flere benker du kan ta en rast. Inne på butikken får du fylt kaffe på termoskoppen, og omgivelsene er idylliske om du vil rusle videre. Kanskje går du til bygdetunet for en titt?

Benk ved Tollåtunga

Vil du se grågrønn elv møte krystallklar elv? Fra Tollåbrua kan du stå og se det tydelige skillet. Ta gjerne en rast ved benken ved Tollåtunga.

Benk ved Voldbrua

Ved brua som går over til Vold og Eiterjord står en benk hvor du kan stoppe for en liten rast. Her er plass til å parkere bilen på begge sider av veien. Om du vil kan du gå ned til elva, men vær obs på at små barn må passes godt på.

Bålplass i Ramskjellveien

Stopp ved Tjønna, kok litt kaffe og nyt livet. Kanskje vil du fiske litt? Det er fine badekulper rett nedenfor, og følger du vannet oppover kommer du til den stilige Tjønnforsen.

Utsiktsbenk ved Bergan

Like nord for tettstedet Tollå kan du nyte utsikt over elva ved fiskeplassen som kalles Bergan. Benken står rett ved vei, og det er god plass til å parkere her.

Skulpturlandskap

«I dag, i morgen, alltid» er del av Skulpturlandskap Nordland. Kari Cavéns tredelte verk ble oppført i 1992 og skal fungere som en tidsmåler satt inn i landskapet. Opplev skulpturene og ta en pause ved benken.

Benker ved kommunehuset

Skal du innom Servicetorget, leie ei bok fra biblioteket eller skal noen innom legekontoret? Nyt en matbit ved benkene som står utenfor hovedinngangen til kommunehuset.

Elvelangs

Grunneierne langs Beiarelva har ordna flotte gapahuker, bålplasser og benker, parkeringsplasser, stier og toalett langs elva. Dette er opparbeida for de som har kjøpt fiskekort, men dersom det er ledig er de fleste steder også åpne for andre gjester som ønsker å nyte litt av bygdas vakre natur.