Samtykke til å gjøre oss bedre

På denne siden bruker vi informasjonskapsler (cookies) og andre teknologier for å tilby deg så hyggelig brukeropplevelse som mulig. Du kan lese mer om dette under våre personvernvilkår. Ved å klikke på "Godta", samtykker du i bruken av slike teknologier.

Beiarpuls Gråtåtinden 1354 moh

Gråtåtinden 1354 moh

Puddersnø, motbakke, fantastisk utsikt – og full fart ned igjen. Om du er ute etter en fjelltopptur på vinterstid kan denne anbefales.

Bestigning av Gråtåtinden egner seg best som skitur om vinteren. Det er en skitur med liten snøskredfare, som er omtrent ni kilometer lang.

Denne turbeskrivelsen starter fra hyttefeltet i Troålia, følger skogsvei opp til Hestågadammen og skogsvei videre til Knutkjelen. Fra skoggrensen kan du velge en noenlunde rett rute til sørsiden av Kvalvasstinden.

Videre går du over Gråtåtindfonna, og følger ryggen på nordsiden av Gråtåtinden til toppen.

 

 

Fra toppen har vi vid utsikt til mange snødekte fjell. Mot sør ser vi bl.a. Kovdistinden, Habrestinden, Skjellåtinden og Svartisen med Snøtinden og Helgelansbukken.

 

Mot vest ser vi Gåvdesdalen, Sokumtinden og mange fjell i Gildeskål som Høgnakken. Mot nord ser vi Høgtinden, Børvasstindene og Lurfjellet. Og mot øst ser vi Ramskjeltinden, Tellingen og mange fjell i øvre Saltdal og på Saltfjellet.

 

Fordelen med dette rutevalg er at tilbake har vi nesten bare nedoverbakke. På godt føre kan vi få noen lange renn. 3 km i ett renn i stor fart med mulighet for adrenalinkick og vonde lår.

 

Bestigning av Gråtåtinden via denne ruta egner seg dårlig om sommeren, siden vi må krysse Gråtåtindfonna, med risiko for å gå gjennom snø som skjuler bresprekker.