Samtykke til å gjøre oss bedre

På denne siden bruker vi informasjonskapsler (cookies) og andre teknologier for å tilby deg så hyggelig brukeropplevelse som mulig. Du kan lese mer om dette under våre personvernvilkår. Ved å klikke på "Godta", samtykker du i bruken av slike teknologier.

Beiarpuls Turbeskrivelse Gråtåtinden

Turbeskrivelse Gråtåtinden

Gråtåtinden (1354 moh) ligger på vestsida av Beiardalen, og er et yndet turmål på vinterstid. 

Bestigning av Gråtåtinden egner seg best som skitur om vinteren. Det er en ca. 9 km lang skitur med liten snøskredfare. Her et forslag til turbeskrivelse.

Opp, opp! Foto: Magne Stensland

Planlegg ruta

Start turen fra hyttefeltet i Troålia, følg skogsvei opp til Hestågadammen og skogsvei videre til Knutkjelen. Fra skoggrensen kan du velge en noenlunde rett rute til sørsiden av Kvalvasstinden.

Deretter går du over Gråtåtindfonna, og følger ryggen på nordsiden av Gråtåtinden til toppen.

Utsikt mot sørvest. Foto: Magne Stensland

Uforglemmelig utsikt

Fra toppen får du vid utsikt til mange snødekte fjell. Mot sør ser du bl.a. Kovdistinden, Habrestinden, Skjellåtinden og Svartisen med Snøtinden og Helgelandsbukken.

Mot vest ser du Gåvdesdalen, Sokumtinden og flere fjell i Gildeskål, som Høgnakken. Mot nord ser du Høgtinden, Børvasstindene og Lurfjellet.

Og mot øst ser du Ramskjeltinden, Tellingen og mange fjell i øvre Saltdal og på Saltfjellet.

Ikke verst for en dagstur?

Følelsen av ydmykhet. Foto: Magne Stensland

And down we flow

Fordelen med dette rutevalg er du har nesten bare nedoverbakke på returen. På godt føre kan du få noen skikkelig lange renn. Vi snakker tre km i ett renn i stor fart – med god mulighet for adrenalinkick og vonde lår.

Turbeskrivelse og bilder er levert av Magne Stensland.

God tur, og herlig beiarpuls!