Samtykke til å gjøre oss bedre

På denne siden bruker vi informasjonskapsler (cookies) og andre teknologier for å tilby deg så hyggelig brukeropplevelse som mulig. Du kan lese mer om dette under våre personvernvilkår. Ved å klikke på "Godta", samtykker du i bruken av slike teknologier.

Beiarpuls Turbeskrivelse Kamtinden

Turbeskrivelse Kamtinden

Kamtinden ruver 1281 meter over havet, og kan bestiges både sommer og vinter. 

Det er flere veier til Rom, og flere ruter opp til denne flotte toppen. Her får du turbeskrivelse fra Stormyrhals.

Mot berghammer

Følg den gode skogsveien fra Stormyrhals der den starter like nord for Litljorda. Her er det mulig å parkere.

Du følger skogsveien der den gjør en sving sørvestover, og blir en skogsvei som tar av til høyre videre oppover lia. Herfra går du opp ei bratt skråning mot Stormyrloftet, som du følger sørover.

Her er det spesielt fint å gå.

Ruta går under og langs en loddrett berghammer. Like før møtet med elva fra Storskardet er det mulig å komme opp. Herfra kan du gå nordsiden av Storskardet til kanten av Gråtådalen, og videre følge ryggen østover mot toppen.

Stormyrtinden, Storskardet og øverste del av Gråtådalen.

Litt av Simlebreen og Vegdalen.

Breutsikt

Fra toppen ser du det meste av Gråtådalen med Simlebreen, Simletind, Vegdalen, Vegdalsfjellet og nordre Glomvassfjellet.

Mot sør ser du Stormyrtinden som stenger for mye av utsikten videre sørover. Mot øst ser du store deler av øvre Beiardalen med fjellene på østsiden som Øvre Staupåtinden, Hengfjellet, Muoidetinden og Tellingen.

Her ser du Gråtådalen, Skjellåga, Skjellåfonna, Simletinden, Gråtåtinden og bakerst skimter du Lurfjellet.

Finn din rute

Til Kamtinden er det flere muligheter for rutevalg og startpunkt. Ei lang rute er å starte på Rengård og følge merket sti til Kyskåfjellet, og videre følge den lange ryggen mot toppen.

Det er ei ca. 9 km lang rute med mye utsikt.

Den beskrevne ruta ovenfor er på ca. 6 km. Enda kortere er det å starte på Laukslett. Det er også mulig å bestige Kamtinden langs fjellryggen som vender mot sørøst.

Dessuten er det mulig å bestige Kamtinden om vinteren ved å følge noenlunde samme ruta. Det kan være lurt å ta med brodder eller stegjern, siden mange fjelltopper kan være isete om vinteren.

Turbeskrivelser, kart og bilder er levert av Magne Stensland.

God tur, og god beiarpuls!