Samtykke til å gjøre oss bedre

På denne siden bruker vi informasjonskapsler (cookies) og andre teknologier for å tilby deg så hyggelig brukeropplevelse som mulig. Du kan lese mer om dette under våre personvernvilkår. Ved å klikke på "Godta", samtykker du i bruken av slike teknologier.

Beiarpuls Turbeskrivelse Siritind

Turbeskrivelse Siritind

Bli med til tinden hvor du kan se helt til Lofoten på klarværsdager. Eller kanskje du speider mot Bodø-by? 

Siritind ligger på 990 høydemeter, og har ei stilig steinblokk som stikker ut som ei tunge. Siritunga er et perfekt fotomotiv.

Kom deg til topps og del bilder med oss!

Turmål i nerbygda

Fra Arstad følger du bilvei oppover Arstaddalen ca. 3 km til der en skogsvei tar av til høyre. Skogsveien slynger seg oppover lia og går over i en sti som du følger til Lapphaugvatnet.

Lapphaugvatnet og Siritind med morgentåke på toppen en tidlig høstdag.

Start på sti

Det går en sti mot Siritindvatna som du kan følge et stykke. Stien starter like bak hytta på bildet. Du går gjennom et småkupert terreng i kortvokst bjørkeskog, og tar sikte på den lange fjellryggen som vender mot øst.

Den første delen av fjellryggen er kalkholdig med planter som reinrose, brudespore, fjellkvitkurle, fjelltettegras, fjellnøkleblom, fjellveronika, bergrublom, svartstarr, sotstarr, issoleie og mye annet.

I sprekker i kalkfjell kan vi finne den sjeldne bregnen kalklok.

Arstaddalens tydelige U-profil viser at den er formet av isbreer.

Følg vardene

Noen berghamre mot toppen kan gjøre oppstigningen litt utfordrende. Her er det satt opp flere steinvarder, som det kan være lurt å følge.

Etter hvert følger denne vardete ruta en horisontal lem som fortsetter mot ei lang kløft på tvers av ruta. Før vi møter denne kløfta klatrer vi oppover noen berg mot toppen.

Ramsgjeltinden bakerst til høyre.

Fantastisk utsikt

Bildet ovenfor er tatt fra litt under toppen. Her ser du Seglfjellet, Dokmo, Moldjord og videre oppover dalen mot Storjord.

Fra toppen av Siritinden har du utsikt i mange retninger. Mot nord ser du Bodø by med Landegode bakenfor. I klart vær kan du se til Lofoten. Du ser også Pallrakken, Børvasstindene og Sandvasstindene. Mot vest ser du Sandhornet og Småtindan med Memaurtinden som den høyeste.

Utsikten mot sør domineres av Høgtinden og Klumpen. Mot øst ser du hele Seglfjellet med Lurfjellet bakenfor.

Siritunga stikker ut som et stilig fotomotiv, og lar fjellvandreren filosofere over livet til nydelig utsikt.

Turbeskrivelse, kart og bilder er levert av Magne Stensland. Vi lar oss inspirere til tur, og håper du også får lyst til å oppleve luftige Beiarn. 

Kontakt gjerne turistinformasjonen dersom du har spørsmål, eller ønsker guide.

God tur, og herlig beiarpuls!