Samtykke til å gjøre oss bedre

På denne siden bruker vi informasjonskapsler (cookies) og andre teknologier for å tilby deg så hyggelig brukeropplevelse som mulig. Du kan lese mer om dette under våre personvernvilkår. Ved å klikke på "Godta", samtykker du i bruken av slike teknologier.

Vintermartnan i Beiarn

Hvor mange ryper måtte til for å kjøpe et kilo kaffe på femtitallet? Bli med når vi feirer handel og vinterglede i Beiarn!

Vintermartnan 2022

Møsbrømlefse, bålkaffe med geitost eller saltkjøtt, vinteraktiviteter for barn og god stemning er bare noe av det vi byr på i år. Lørdag 19. mars fra kl. 11-16 inviterer hele vinterbygda vår til handel og trivsel på Tollå. Velkommen!

Møsbrømlefse

Kari Anne og Ellinor er dronninger av lefsebakst. Vintermartnan byr på møsbrømlefser som smelter på tunga. Husk å kjøp med deg krinalefse, egglefse, brunostlefse eller kvitlefse også, da.

Bålkaffe med en vri

Har du smakt bålkaffe med geitost i, eller svartkjelkaffe med saltkjøtt? Vi lover at det er en opplevelse du ikke vil gå glipp av! Beiarn Jeger & Fiskeforening stiller med lavvo, sittebenker og reinskinn – og en kaffeopplevelse utenom det vanlige.

Lapskaus

Rykende varm lapskaus er en favoritt for både små og store. Tradisjonsrikt, sunt og godt. Beiarvekst serverer lapskaus på lørdag, og vi gleder oss.

Fortellerstund for barn

Han Gudbrand i Lia gikk langt om lenge, da han trasket inn til byen for å selge kua si. Men ble det noe særlig til handel? Velkommen til fortellerstund hvor Eirin Edvardsen forteller eventyr på Ungdomshuset kl. 12. Gratis inngang.

Strevsom handel

Har du lyst til å vite mer om handel «i gammeldagan»? Historielaget inviterer til foredrag/dialog om handelstradisjoner på ungdomshuset kl. 14, og oppfordrer særlig folk som har informasjon om å delta da de ønsker seg mer stoff om dette temaet.

Å handle kunne ta flere dager før i tida. Elva var gjerne ei ferdselsåre for hest og slede, men det kunne også være tunge bør i dyp snø for de som måtte gå dalene. Ryper, skinn eller ved ble gjerne solgt for å handle varer til husholdningen.

Lokalmatutsalg

Spisskammerset lokalmatutsalg er fylt opp med deilig lokalmat fra hele Salten. Prøv en av de spennende geitostene, den anerkjente sennepen eller prøv noe annet nytt. Åpent hele dagen.

Laftehytta Winter edition

Laftehytta bugner over av husflid fra mer enn 80 lokalprodusenter. De tar med et spennende vinterutvalg og møter deg på lørdag. Hva med påskepynt i skinn?

Heges Matopplevelser

Hege Ruud er godt kjent for Saltenfolk. Hun er arrangementskokk og kokk på tur. Kanskje du har smakt en av hennes lokalmatretter ute i naturen? Hun lager pølser på lokalmatbygget – og griller dem på dagen. Nam!

Overnatting

Legg helgeturen til Beiarn, og opplev mer av hva vinterbygda har å by på. Her finner du oversikt over hvor du kan overnatte i Beiarn så du våkner uthvilt til nye opplevelser.

Lyst til å bli med på stand?

Fra artig idé til virkelighet. Her er noen av gjengen som planlegger det aller første Vintermartnan som skal bli en årlig tradisjon i bygda hver tredje helg i mars. Har du lyst til å bli med? Selg mat eller varer, finn på en artig vinteraktivitet eller bidra med noe annet. Kontakt Gudbjørg Navjord i Frivilligsentralen på tlf. 414 08 559.

Pjonaprodukter

Sissel Savstad ble hekta på pjoning. Hun lager mer enn hun trenger sjøl, og kommer med sine produkter til Vintermartnan. Pjoning er en eldgammel håndarbeidsteknikk som er begynt å gå i «glemmeboka». Noen holder tradisjonen i hevd, og dette er stilige produkter.

Malins glassgravering

Malin kommer fra Reipå, og har mange spennende produkter med seg på lørdag. Hun håndgraverer på glass, og kan også lage produkter på bestilling.

Tuvsjyen

Hva passer vel bedre enn å få besøk av ei steinalderbasert opplevelsesbedrift? Tuvsjyen skaper uforglemmelige opplevelser, og lager nydelig mat av lokale produkter.

Loppis

Gjør en god handel når Linn Marita med flere arrangerer loppemarked. Barneleker, bilder, bøker, gardiner eller andre skatter kan bli dine. Vi heier på gjenbruk!

Kakelotteri

Du kan vinne «himmelsk» gode kaker når Beiarn menighet kommer med kakelotteri. Pleier du å ha god vinnerlykke? Ta mange lodd, og støtt et flott arbeid.

Jenny & Agnes

Den skal tidlig krøkes som god handelskvinne skal bli. Møt blide Jenny og Agnes som kommer for å selge «ting og tang, både litt mat og noen hjemmelagde produkter». Denne boden må du besøke.

Leons fuglebrett

Leon er også en ung handelskar som kommer for å selge flotte fuglekasser og fuglebrett som han har laga i tre.

Arctic Cabins

Sjokolade og spekemat – det høres vel ut som en perfekt kombinasjon, eller hva? Vi gleder oss til å få besøk av vår kjære nabo Arctic Cabins som kommer med sine digge produkter inspirert av sin italienske kulturarv.

Marit & Aina

Marit Kristensen og Aina Ingvaldsen er to flotte damer fra bygda vår. De kommer med forskjellige ting de har laget og dekorert. Neverbilder, speil og annet som er dekorert, samt strikkearbeider og annet spennende.

Kåsmo Gård

Astrid Gryt og Chris Winfred fant hverandre i England, og endte opp med et idyllisk småbruk på Kåsmo. Er du interessert i andelsjordbruk, eller har du lyst til å vite mer om hva «Kåsmo Farm» holder på med? Besøk dem på stand på Vintermartnan.

Praktisk info

Området mellom Ungdomshuset – Turistsenteret – Bensinstasjonen og Lokalmatbygget er området for Vintermartnan 2022. Vi ber om at du kjører sakte, og tar hensyn til små og store 🙂

Funker beina dine? Vi håper så mange som mulig parkerer ved Trones skole og rusler bort til Vintermartnan.

På Ungdomshuset er det familieforestilling kl. 12 og Historisk foredrag kl. 14.

Turistsenteret

Beiarn Nye Turistsenter har åpen kafé, og gleder seg til å ta i mot gjester. Der kan du spise fra vanlig meny.

Familiemoro

Har du lyst til å sitte på ræcerakebrett? Scootergruppa til Røde Kors kommer med spennende aktiviteter, og alle barn kan glede seg. UL Vårliv tenner bålpanne og serverer gratis saft til alle barn bak Ungdomshuset. Der kan du også kjøpe pølse, vafler, kake og kaffe.

Kle deg opp

Vintermartnan er et utearrangement, og i nord har vi lange tradisjoner for å holde oss varme ved hjelp av ulike materialer. Vi oppfordrer alle som har lyst til å kle seg i skinn, pels, vadmel eller ull for å være med og sette stemninga.